Algemene Voorwaarden GreenTreeTravel

Algemene voorwaarden GreenTreeTravel Lees vóór boeking vooral onze reisvoorwaarden door. Dan weet je precies waar je aan toe bent. In het kort komen ze hierop neer:

 

Algemeen


GreenTreeTravel is aangesloten bij de Vereniging voor Kleine Reisorganisaties en voldoet aan de wettelijk verplichte garantiestelling door gebruik te maken van STO-reisgarantie. Alle betalingen van boekingen van pakketreizen verlopen via Stichting Derdengelden Certo Escrow. Daarmee zijn financiële risico’s als gevolg van surseance van betaling of faillissement van GreenTreeTravel voor jou als reiziger afgedekt.

Greentreetravel Travel with Passion Logo VvKR-1Greentreetravel-Travel with Passion Logo-Certo-Escrow

 

Reissom


De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom en dient binnen 3 weken na de factuurdatum overgemaakt te worden. De restantbetaling moet uiterlijk 8 weken voor vertrek zijn bijgeschreven. Deelname is pas definitief als er tijdig en volledig betaald is. Boek je binnen 8 weken voor vertrek, dan dien je de gehele reissom direct te betalen.

Vliegtickets naar de startplaats van de reis, eventuele verlengingen en dat soort zaken meer regel je zelf en voor eigen kosten. Ze vallen daarom buiten onze voorwaarden en verantwoordelijkheid.

 

Boeking en betaling


Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt GreenTreeTravel  gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen. Gaan we onverhoopt failliet, dan zorgt de Stichting Take Over (STO) dat je je geld terugkrijgt, dat je je reis kunt vervolgen of dat je naar huis kunt reizen. Daarom krijg je wel van GreenTreeTravel  een boekingsbevestiging en factuur, maar betaal je aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Daar is je geld veilig gestald, totdat wij de reis hebben uitgevoerd.

Greentreetravel-Travel with Passion Logo-Certo-Escrow

 

Annulering en wijzigingen


Kan je zelf de reis niet maken, dan mag iemand anders in jouw plaats reizen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Neem hierover even contact met ons op.

Wil je annuleren, dan moet je GreenTreeTravel  schriftelijk of per e-mail op de hoogte stellen. De datum van ontvangst bepaalt de hoogte van de annuleringskosten die je verschuldigd bent:

  • Tot 2 maanden voor vertrek: 25% van de reissom,
  • van 2 maanden tot 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom,
  • van 42 dagen tot 21 dagen voor vertrek: 75% van de reissom,
  • 21 dagen of minder voor vertrek: 100% van de reissom.

GreenTreeTravel mag de reis aanpassen of annuleren. Moeten we de reis annuleren omdat er te weinig deelnemers zijn om de reis uit te voeren, dan laten we je dat per mail of schriftelijk weten. Je hebt dan recht op teruggave of kwijtschelding van de reissom.

Onder de reissom vallen niet de door jou zelf georganiseerde reisarrangementen (zoals je vliegticket als je niet bij ons jouw vliegreis geboekt hebt, of een eventueel verlenging arrangement).

Verplichtingen en aansprakelijkheid


Omdat wij afhankelijk zijn van weer en andere natuurlijke elementen vragen wij van de reiziger flexibiliteit en ruimte voor alternatieven.

Deelname aan de reizen geschiedt op eigen risico van de deelnemer. Houd dus je eigen veiligheid en die van je medereizigers altijd in de gaten en luister naar de aanwijzingen die je van ons krijgt. Wij raden je dringend aan om een geschikte reisverzekering af te sluiten voordat je met een van onze reizen mee gaat. Je kunt ook overwegen om een annuleringsverzekering af te sluiten.

GreenTreeTravel is niet aansprakelijk voor enige schade die door of in verband met deelname aan de reis ontstaat, behalve als die ontstaat door opzet of grove schuld van GreenTreeTravel. Je bent zelf verantwoordelijk voor verlies of extra kosten veroorzaakt door vertraging of onderbreking in de reis naar de reisbestemming vanwege overmachtssituaties.

Let op: Wanneer je bij ons boekt, ga je akkoord met onze voorwaarden. Bovenstaande tekst is slechts een korte weergave. Voor de exacte en complete voorwaarden verwijzen we je naar onze reisvoorwaarden. Lees deze vóór boeking door, dan weet je waar je aan toe bent.